محمد رضا ظهیر امامی
فعال اقتصادی ، طراح و دبیر کل طرح
یک روند کاوی ساده ، منصفانه و البته غیرجانبدارانه نشان می دهد: طرح پل به عنوان طرحی نو به منظور اتصال و به هم رسانی صنایع در جایگاه مشتری دانشگاه ، از نقطه آغاز جریان یابی خود در سال ۱۳۹۴ تا امروز افزون بر :
- معرفی و جایگاه یابی و تثبیت خود به عنوان طرحی کارآمد در اذهان مخاطبان مرتبط ،
- ساختار یابی لازم ، هرچند ناکافی ؛ برای محقق نمودن چشم انداز طرح : ( بهره گیری مناسب از ظرفیت های دانشگاه و استفاده بهینه از داراییهای سرمایه ای و غیر سرمایه ای جهت تولید ثروت و اشتغال زایی در راستای توسعه پایدار ،
- تلاش و تکاپو برای محقق ساختن ماموریت طرح : ( ارتباط پویای صنعت و دانشگاه از طریق توسعه پژوهش های کاربردی در قالب تعریف رساله های کارشناسی ارشد ، دکترا و پست دکترا جهت پویاسازی صنایع ، تولید بهره ور و فناورانه ) در نوع خود و البته در حد مقدورات و از خاستگاه بخش خصوصی ، در مجموع موفق عمل نموده است ، نگارنده در زمان مناسب ضمن ارایه گزارش جامع اقدامات و نتایج جزیی تر حاصله ، با بهره گیری از آمار و فکت های دقیق ، به تحلیل چالش ها و موانع پیش روی طرح یاد شده خواهد پرداخت .
لازم به یاد آوری است : هرچند ساختار این جستار بر فراخوان نوعی هم اندیشی به منظور نظریه پردازی و دریافت ایده ها پیرامون تبیین امکان ها و بستر های بالقوه پویا سازی بیش از بیش طرح پل و ضرورت پرداختن به آن با محوریت شکل دادن به یک زنجیره ارزش با نگاهی دوسویه هم از منظر صنعت و هم از منظر دانشگاه ، در چارچوب و متناسب با طرح توسط نخبگان و خبرگان دلسوز حوزه های صنعت و دانشگاه استوار خواهد بود ، اما برای داشتن درک و تصویری کلی از آنچه تا کنون به انجام رسیده است ، در حد حجم و ظرفیت جستار ؛ فهرست وار نگاهی گذرا به آنچه از ۱۳۹۴ تا کنون در قالب اجرای طرح پل به انجام رسیده است خواهیم پرداخت.
جریان یابی طرح پل در یک نمای کلی :
روند جریان یابی طرح پویای یادشده در سال ۱۳۹۴ و با امضای تفاهم نامه همکاری های علمی و صنعتی بین سازمان صنعت ، معدن ، تجارت استان فارس و دانشگاه شیراز اغاز می شود .
در سال ۱۳۹۵ تفاهم نامه همکاری طرح پل میان دانشگاه صنعتی شیراز ، دانشگاه فنی حرفه ای فارس و مدیر کل آموزش فنی حرفه ای وقت استان فارس به امضا ء می رسد .
مراحل معرفی طرح پل : به عنوان طرحی کاربردی ، نو و روشمند برای احیای صنایع غیر فعال و افزایش بهره وری بنگاه های نیمه فعال با همکاری پویای دو نهاد صنعت و دانشگاه با جدیت در سال ۱۳۹۵ تداوم می یابد .
سال ۱۳۹۶ طرح ایده های پیشنهادی خود مبنی بر پیشنهاد تشکیل صندوق حمایت و خودیاری صنایع نیمه فعال و راکد به منظور احیاء و فعال سازی صنایع مذکور ارایه می نماید ، در همین سال : دبیرخانه طرح پل باهدف توسعه تعاملات فی مابین صنایع ، دانشگاه ها و نهادهای ذیربط صنعت و دانشگاه در سازمان صنعت معدن و تجارت استان فارس افتتاح می شود .
در همین سال معرفی و ترویج نگرش و مدل اجرایی طرح پل به ذینفعان : از طریق سخنرانی آغاز و گسترش می یابد :
سخنرانی در دانشگاه امیر کبیر تهران ، اشاره به طرح پل به عنوان طرحی راهبردی در سخنرانی روز صنعت و معدن از آن جمله می باشد .
در این سال مکاتبات ، و جلسات و سمینار های مهمی هم روند معرفی طرح را تسریع و تسهیل می نماید که نامه معرفی و توصیف اهم فعالیت های انجام شده در قالب طرح از سوی ریاست محترم دانشگاه صنعتی شیراز به ریاست محترم دانشگاه شیراز ، ارایه طرح در دانشگاه کار آفرینی تهران و معرفی طرح در قالب نامه از جانب مدیر محترم امور فناوری و طرح های های کاربردی شیرازخطاب به ریاست دانشکده ها ، معاونین پژوهشی و اعضای محترم هیات علمی دانشگاه شیراز از آن جمله است .
در سال ۱۳۹۷ طرح پل به صورت رسمی و به عنوان اثر ادبی - هنری ثبت و در روزنامه رسمی انتشار می یابد و همزمان سخنرانی در خصوص طرح در کنگره سراسری همکاری دولت ؛ دانشگاه و صنعت ؛ همچنین ارایه طرح به معاونت محترم وقت آموزش پژوهشی و فناوری وزارت صمت تداوم می یابد .